Hvem skulle trodd at det å fotografere noen skjermer i en heis er det som gjør at man virkelig får brukt lang erfaring og utdannelse for at resultatet skal blir bra? Men det er i slike tilfeller man må få det vanskelige til å se enkelt ut. Når Digital Signage (d:Signage) fra Oslo ringer meg for at de trenger å få fotografert skjermene sine i det nye BIG-bygget, så trenger ikke de å tenke på noe annet enn at de vil at produktene sine skal se best mulig ut på bildene, fordi ser det bra ut, så er sjansen langt større for at produktet blir solgt.

For en fotograf som bryr seg om faget sitt, så handler dette om å være sitt ansvar bevisst, for i andre enden av dette oppdraget, så er jeg med å påvirker om d:Signage skal bli en suksess eller ikke. Om d:Signage har bedre bilder enn konkurrenten, så er det enklere for dem å lykkes. Bare kjenn på det selv, man har en tendens til å velge produktene som ser best ut, ikke sant?

Kone heisen har sine utfordringer når man fotograferer. Heisene innvendig er i børstet aluminium, tåler mye og ser digg ut, men reflekterer også fotografen og kameraet hans. For de som har forsøkt å fotografere en skjerm, så vet man problemene rundt det; frekvens, oppløsning og refleksjoner gjør at bildene aldri blir bra. Her må man frem med polariserings-filter for å ta bort refleksjonene, fotografere på riktig lukker og jobbe i etterarbeidet for at skjermbildet skal bli best mulig. Her kunne man også satt inn skjermbildet i ettertid, men det er enda bedre å kunne vise frem det faktiske produktet på en god måte. I tillegg har heisene dempet og stemningsfull belysning, mens utenfor heisen var det veldig lyst. Da setter jeg sammen flere eksponeringer for å gi et godt bilde uten støy i hverken det lyse eller det mørke – et såkalt HDR bilde, men uten at det får den cheesy HDR-effekten som den typen bilder er kjent for.

Da er det ekstra hyggelig at etter bildene er levert, så ringer oppdragsgiver for å fortelle hvor utrolig fornøyd de ble med bildene. Det ga virkelig en fin start på uken, men telefon eller ingen telefon, jeg tenker alltid at mitt neste bilde skal bli mitt beste bilde, fordi det kan være forskjellen på suksess eller ikke for mine kunder.

Skjermer i Kone heis
Skjermer i Kone heis fotografert for d:Signage