Ansatteportretter. Stryk den hvite skjorta, still deg opp foran en hvit bakgrunn og forsøk desperat å få til noe som ligner på smilet fra konfirmasjonsbildet. Fotografen leter i bunnen av vitsekassa mens du ber til gud om at det snart er over. Trenger det være sånn? Nei! Slettes ikke! 🙂 

En tur til fotografen bør jo være en positiv opplevelse for de ansatte, noe dem gleder seg til og er spente på resultatet. Arbeidstakerne er jevnt over stolte av yrket dem har valgt, det å vise frem hva dem jobber med på et bilde frister mer og de ansatte blir langt mer komfortable foran kamera. Plutselig er dem på hjemmebane i stede for på bortebane hos fotografen. Sammen gjør vi det lille ekstra som skiller seg ut i mengden, og det blir gøy før, under og etter fotograferingen.

Fordelene for bedriften sier jeg kanskje selv, men jeg sier det likevel – dere får vist frem hva dere driver med og dere får får bilder som de ansatte vil ivre etter å vise frem. Hvert enkelt bilde blir en reklameplakat alene, og dere blir husket! Med på kjøpet får dere en profesjonell og tydelig profil som skiller seg ut i mengden – og ansatte som stolt viser frem jobben sin.

Det går selvfølgelig med mer tid til planlegging, fotografering og etterarbeide enn et standard portrett, men samtidig er dette en investering som bedriften får igjen. Som her med frisørene hos Elli Frisør i Bodø; hvert år sender frisørene inn sitt bidrag for å forsøke å vinne tittelen årets frisør. Da gjelder det å gjøre sin flid på håret og samarbeide med en god fotograf for å lage spennende bilder, så jeg foreslo til bedriften at vi kunne gjøre noe i den stilen til deres ansattebilder. Så hvor mye ekstra koster dette? Det er ikke mange kundene som skal velge Elli Frisør foran en konkurrent, før dette er tjent inn. Du kan kanskje til og med telle dem på en hånd.

Til sist en liten quiz – de to under sitter i styret i en av Bodøs største bedrifter. Klarer du å gjette hva den bedriften driver med? Du trenger ikke å sende svaret til foto@engmarkfotografi.no – men det er adressen som gjelder om du vil ha slike bilder til din bedrift.