Skjermbilde 2016-02-16 kl. 15.50.20
(Sorry to all you english speaking readers, this one I felt was best suited to write in Norwegian)

Over ser du et samarbeide jeg gjorde sammen med Furore Design & Kommunikasjon her i Bodø. Her ble jeg kontaktet av Laila Lovise Johansen som da jobbet for Furore med et spørsmål om vi kunne snakke sammen om å lage bilder som passet inn i profilen til Bernhardsen Entreprenør som var under utvikling. Laila er dyktig på det meste, men er en av de bedre på tenke helhet i bruk av profil, logo, websider og bilder.

Det er det jeg vil snakke litt om i denne bloggposten; hvor viktig det er at bedriften tenker helhet når det gjøres visuelle endringer for bedriften. Eksempelet over understreker veldig godt hvor viktig dette er. Det er en gjenkjennelsesfaktor over hele profilen. Enten du ser logo, webside, fargevalg eller bilder så har det hele en tilhørlighet til bedriften, hva bedriften driver med og hva bedriften står for. Resultatet er en knallsterk og profesjonell profil som legges merke til.

Det å tenke langsiktig kvalitet er viktig når du investerer i bilder. Veldig ofte starter tanken om bilder med at bedriften trenger noen bilder til hjemmesiden, mens når resultatet foreligger, så vokser lysten å få brukt bildene på flere plasser. Mulighetene er mange; helfoliering av biler, foliering av butikkvinduer, reklameseil på byggeplasser, visittkort – nytteverdien av bildene vokser veldig raskt. Det er også en motivasjon til å gjøre det lille ekstra med bildene jeg leverer.

Nye tider krever effektivisering i mange bedirfter, og dermed har det blitt enda viktigere at hver enkelt bedrift er påpasselige og samkjører denne prosessen selv. I reklamebransjen blir konkurransen stadig større og marginene stadig mindre, og de fleste byråene holder mest fokus på de tjenestene dem kan levere selv. Dermed blir ofte ønsket om bilder løst igjennom stockbilder – bilder kjøpt billig fra en gigantisk database, som oftest i fra USA eller Asia.

Bilder har en voldsom reklameverdi av mange grunner, men i denne sammenhengen er de tre viktigste; stoppeffekten bilder har, at de kan brukes på alle mulige slags flater – men den viktigste er hvor mye bildet forteller på veldig lite tid. La meg bruke den gamle regelen at et bilde forteller mer enn tusen ord. Tenk litt på mye du egentlig får sagt på ett lite sekund. Da skjønner man hvor mye som går tapt ved å bruke et stockbilde, og hvor mye mer man får igjen for investeringen ved å bruke bilder som forteller din historie.

Når kompetansen har blitt effektivisert og spisset har det både sine fordeler og ulemper. Produktene hver enkelt leverer blir bedre, fordi dem blir veldig god på det dem driver med, fremfor for å være litt gode på alt. Men samtidig er det viktig at hver enkelt bedrift er bevisst i valgene sine, og at de samkjører prosessene sine selv. Ønsker du å bli lagt merke til fremfor dine konkurrenter, er det viktig å ha kvalitet i alle ledd i den visuelle profilen.

Dermed er det viktig å velge de beste hele veien, og gi dem muligheten til å bruke sine styrker sammen slik at helheten blir best mulig. Profilen blir en grunnmur, mens annonsering/foliering/trykking m.m. blir som huset å regne. Og det er ingen god ide å bygge et flott hus på en dårlig grunnmur. Derfor bør man være veldig bevisste på hva grunnmuren består av. Velg kompetanse, og få noe som holder.