Godt nytt år alle sammen, fra Oslo til Bodø, og tilbake! Jeg har mye nytt og spennende å fortelle om! 2020 er endelig bak oss, og selv om vi må forvente at 2021 også får en slow start, så beveger alt seg i riktig retning. Jeg som kun jobber mot næringslivet har virkelig fått tatt temperaturen på situasjonen hele veien. I første halvdel av 2020 fikk jeg virkelig betalt for å være en som bygger stein på stein. I de verste månedene var det saftbod-omsetning, bedriftene var forsiktige med å investere. Men fra rundt September kom optimismen tilbake, og siste kvartal ble travelt! Når først hjulene begynner å rulle, så reagerer alle, man kan ikke spare samtidig som konkurrentene satser. 2020 ser ut til å ende opp som et av mine dårligere år – men tatt i betraktning av det var et halvt år med “trå vann”, så er jeg positivt overrasket, og Engmark Fotografi AS går inn i sitt niende år!

FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar, J-feltet supportergruppering

Og en stor nyhet er at Engmark Fotografi AS har blitt til Fotograf Raymond Engmark! I mellom pinnekjøtt, lutefisk, ribbe, skinkestek & surkål og medisterpølser i ribbefett – så har jeg brukt romjulen til å fullføre en rebranding av navnet, og starter 2021 med helt blanke ark! For de av dere som følger best med, så har dere sett at denne prosessen startet for rundt ett år siden, men ting må modnes, og ting må på plass, og det tar tid.

Det er ingen dramatikk rundt dette navnetbyttet! Det er kun en oppfriskning, fordi jeg i stadig større grad pendler og gjør jobber i Oslo. Fotograf Raymond Engmark er rett og slett mye mer Google-vennlig, og når jeg konkurrerer om jobber i Oslo er det mye mer viktig, enn i Bodø hvor man kommer litt lengre på gode referanser. Engmark Fotografi AS var en fotograf for Bodø, mens Fotograf Raymond Engmark, er en fotograf for Oslo og Bodø.

Prosessen har også ført til å web’en har fått seg en oppussing. Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger, så send meg gjerne noen linjer om hva dere syntes.

FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar, Harald “Dutte” Berg med kaffegjengen på Aspmyra

Nye bilder har det også blitt! Det passet egentlig godt at jeg har gjort mange oppdrag som skulle i trykk og har andre omstendigheter, som gjør at jeg kan starte et nytt år med et smell.

Gundersons er illustratører fra Bodø som gjør outstanding illustrasjoner, og jeg er superstolt over at de har gjort logoen min. De har samarbeidet mye med Josimar, denne gangen om forsiden til FK Bodø Glimt sitt historiske seriegull, og anbefalte meg til å ta bildene til saken – noe jeg setter stor pris på, fra de flinke tvillingene nedi gata!

FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar, Runar Berg på møterommet

Jeg har aldri i mitt liv blitt starstruck, men til tross for at jeg har jobbet mye med Bodø/Glimt tidligere som fotograf, så er vel dette så nært jeg kommer til å bli det – jeg leder jo tross alt Glimts største supportergruppe på Facebook. Harald “Dutte” Berg er en av tidenes norske fotballspillere, men han var jeg for ung til å oppleve. Ørjan Berg er derimot Champions League helt, og Runar Berg … jeg har alltid hatt trøye nummer syv på mine Glimtdrakter.

FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar, Ørjan Berg i kantinen med interiør fra Løwini
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar, trener Kjetil Knutsen tar seg en prat med kaffebordet, cupheltene fra 1975

Takk til Josimar og Gundersons for en flott mulighet til å komme under huden på Glimtheltene. Begge anbefales på det varmeste forresten, Gundersons trenger vel knapt lengte noen beskrivelse etter alt de har produsert i inn og utland. Josimar derimot bør løftes opp og frem, til tross for at det allerede er et solid blad i bladhyllene, med en lang historie bak seg. Som ihuga fotballsupporter selv, så syntes jeg ofte jeg de vanlige nyhetssakene blir litt sett igjennom kikkert, eller lyttet igjennom veggen fra naborommet. Mens Josimar tar seg tid, de graver, de bruker tid, de snakker med folk – de nerder og finner detaljene. Et digitalt abonnement koster ikke mange kronene, du sparer miljøet og du får jevnlige knallgode saker du ikke får noen andre plasser.

Flere bilder fra høsten er på tur – følg med! Heia Glimt! Og godt 2021!

FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar, Kasper Junker sender Sosha Makani feil vei
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar, Marius Lode strekker ut Nikita Haikin.
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar, laget feirer seieren mot Mjøndalen
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar, Ørjan Berg i samtale med Harald “Dutte” Berg
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar
FK Bodø/Glimt fotografert for Josimar, Patrick Berg i vennskapelig duell med Sondre Brustad Fet