15 Oktober var det fotografering for ProData Consult i Tollbugata 8 i Oslo. Hovedkontoret ligger utenfor København, og jeg ble kontaktet av marketing manager Phillip Ørbæk, etter de hadde gjort research for å finne riktig fotograf som kunne passe stilen de ønsket. ProData Consult er et firma som leverer den rette IT-konsulenten til den utfordringen kunden står ovenfor. ProData Consult har over 25 års erfaring innenfor bransjen og omsatte i 2019 for 137 millioner euro.

Acting country manager Sindre Sandaker hos ProData Consult

Da sier det seg selv at dette er et konsern som lever av å levere kvalitet, og da er det naturlig at de stiller høye krav til sine leverandører. Da må man møte på jobb ekstra godt forberedt, da er det godt at mitt motto alltid er “man er ikke bedre fotograf enn sitt neste bilde”. Dagens kunde bryr seg ikke om du tok gode bilder i forrige uke, den kunden har booket deg for at de skal ha gode bilder på dens oppdrag.


Fotograferingen foregikk delvis inne på ProData Consults egne lokaler, og delvis inne på disponible fellesområdene hos Spaces i Oslo. Utenfra en typisk vintage bygård like ved Oslo Børs. Innendørs et fantastisk kontorfelleskap, med kantine, møterom, fantastisk interiør og løsninger, gamingroom og kinosal i kjelleren.

Bestillingen lød på 40-50 bilder løst etter brief. Det vil si at kunden leverer en liste med ønsker, slik at bildene fra København, Stockholm, Polen m.m. har et likt uttrykk. Et eksempel fra denne briefen var at bildene skulle være profesjonelle, men også ha mye casual i seg, og at bildene skulle være rene og ikke for fargefulle. Dette var en utrolig fin dag på jobb! Ledelsen var varme og hyggelige mennesker, tvers igjennom. De ansatte var ekstremt positive og hadde et fantastisk humør, og etter litt jobbing, så fikk jeg ristet av dem kameraskrekken. Men makan til vekledde og vakre mennesker, i vakre omgivelser – da er det en fin dag på jobb for fotografen.

Sindre Sandaker og medgründer (og samboer, derav kort avstand) Mari Ann Vassgård på takterassen (med bar) med utsikt over sentrale Oslo.

Det er utrolig fint å være i gang igjen i Oslo. Det var en trist start på coronatiden i Februar, når Oslojobber for sekssiffret beløp ble avlyst på noen dager. Det er i slike perioder man får betalt for å ha bygget stein for stein, investert pengene i bedriften, og være gjeldfri når corona inntraff. Jeg har troen på fremtiden, og det har også kundene – det er deilig å kjenne på. Ta kontakt for å gjøre et samarbeid som løfter deg opp og frem.

Når man bygger en bildebank, så er det viktig med også anonymiserte bilder med rene flater. Godt egnet til bruk på websider, annonser m.m.