Fotografiets dag er en årlig juryert utstilling som arrangeres av Preus Museum i Horten. Her blir bredden i norsk foto vist, og utstillere strekker seg i fra fotoklubber til reklamefotografer. I år var jeg valgt ut til å representere sistnevnte, reklamefotografene i Norge. Bildene som ble plukket ut i fra min portofolio av juryen var plakatbildet til Standupkomiker Erlend Osnes og to bilder jeg har gjort for Nordnorsk Lederutvikling.

Med utgangspunkt i fra Bodø ble det en lang tur på 2600 km, men det var en fin aveksling å reise fra piskende regn til tropevarme sørpå. Hele konseptet rundt Fotografiets dag er nokså avslappet. Det er en juryert utstilling med forelesninger (blandt annet Mads Gilbert) og fotografiske workshops, men i et behagelig tempo. Dagen handler i grunn bare om å kose seg, spise pølser og vandre rundt blandt andre fotointeresserte.

Preus Museum befinner seg på Karljohansvern som også gir deg muligheten til å besøke noen veldig bra maritime utstillinger, selvfølgelig i tillegg til de fotografiske utstillingene Preus Museum selv har. For en nordlening med en dårlig sommer bak seg, var det utrolig deilig med badetemperaturer og en brygge 50 meter unna utstillingen, slik at man ikke smeltet bort.

Dette var en fortreffelig måte å bare chille med foto på! Takk til Preus Museum.